Otse põhisisu juurde

Šokolaadikook vahukoore ja pohlamoosiga


Rikkalik, pehme ja pidulik kook. 
Jälgi, et enne katte panemist 
oleks põhi täiesti jahtunud.


KOOSTISOSAD:
Põhi
125g šokolaadi
125g suhkrut
6 muna
võid määrimiseks

Kate
4sl pohlamoosi
2,5dl vahukoort (+1,5sl suhkrut)
50g šokolaadi

Sulata šokolaad.
Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud šokolaad.
Määri vormi küljed võiga ja kalla mass sisse.
Küpseta 175 kraadi juures 30-35 minutit.
Jahuta tund aega ning võta põhi jahtununa vormi seest välja.
Määri pohlamoos põhja peale.
Vahust vahukoor ja pane koogile.
Riivi peale šokolaad.
Pane külma.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Klassikalised muffinid vahukoorega

Kiirelt valmivad pehmed ja kreemised muffinid. Maitsvad ka järgmisel päeval.  KOOSTISOSAD: 150g võid 2dl suhkrut 2 muna 4dl nisujahu 3tl vanillisuhkrut 1tl küpsetuspulbrit 1dl piima  200ml vahukoort (+1sl suhkrut) 20g šokolaadi Vahusta pehme või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega taigna sekka nisujahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ning piim. Küpseta 200 kraadises ahjus 12 minutit. Lase valmis muffinitele jahtuda. Tee valmis vahukoor ja kaunista muffinid. Riivi peale šokolaad.

Kohupiima purukook

Mahlane ja mõnusalt purune kook. Soovi korral täiendada  erinevate marjade, õunte või rabarberiga. KOOSTISOSAD: 250g tükeldatud võid 350g nisujahu  85g suhkrut 2 muna 130g suhkrut  500g kreemjat kohupiima  1tl vanillisuhkrut Pressi külm või, jahu ja suhkur kahvliga puruseks. Vahusta munad suhkruga. Lisa munasegule kohupiim ja vanillisuhkur. Puista ahjuplaadile 2/3 taignapurust. Suru kergelt massiks. Kalla kohupiimasegu ettevaatlikult purupõhjale. (Soovi korral lisa ka õunu, marju, rabarberit vm.) Puista peale ülejäänud purukate. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on pealt helepruun.